Swedisch girls...

haha kom på att jag måste berätta om den bilden som Sarah och jag hittade nere på lagrets anslagstavla när vi vandrade runt lite igår:P
"Swedisch girls: made Britisch girls look bad since 1948!"
och så var det en bild på massa svenska tjejer klädda i svenska fotbollströjor.
Vi garvade gott åt detta:) ska bara få bilden av sarah så kommer den upp här sen:P Undra om de haft den upp länge eller om den kom upp när de visste att vi skulle komma dit:P vågar man fråga sånt? sjukt nyfiken! haha

Praktiken so far

Då var de två första dagarna på praktiken avklarade. Första dagen kände man sig som en jäkla prao-elev, typ att man ursäktade sig för att man var där. fick sitta med på morgonmötet med massa information som man inte fattade nått av. De tyckte vi skulle gå och ta lite frisk luft efter mötet. Kan tänka mej att vi såg lite roliga ut jag och sarah, förvirrade och utmattade av informationen:P Sen blev det lite slavgöra, men det hade vi nog räknat med första dagen.
Andra dagen nu kändes bättre, börjar ju känna igen folket och pratar lite mer med dem. Alla är jätte trevliga:) Idag blev det lite mer marknadsföringsarbete med att leta research för ett nytt varumärke de ska ta in. Mycket sittandes vid dator. Blev även några samtal till McDonalds om en promotion som de ska göra snart. den ska vi få följa och hjälpa till med hela vägen. Dock ganska jobbigt att göra det första samtalet till företag, hatar ju att ringa i vanliga fall och nu även på engelska med chefen bakom sig. aja jag kommer nog lära mej det med:)
Snart blir det sängen tror jag allt, inte van vid det här att arbeta heldagar så man är ju helt slut när man kommer hem vid 6 tiden. Men bara två dagar kvar denna vecka, har fredagarna lediga för att kunna skriva på uppsatsen (och för att få lite sovmorgon;) haha jag gillar inte detta med att gå upp tidigt. Jag är ingen morgonmänniska!!

praktikdags imorgon...

Imorgon är det första dagen på praktiken. Börjar bli så smått nervös. Tur att jag har Sarah med mej:) Undrar vad vi kommer få göra imorgon, det enda vi vet är att vi ska vara med på morgonmötet. sen har vi inte en aning. Blir spännande att se.
Killarna har även fixat så att vi kan se hockeyn imon på en sportbar nere i downtown. kommer nog bli kul, tror de andra svenskarna ska med också så vi blir ett ordentligt gäng:)

Godmorgon

eller har varit vaken ett bra tag. Hade Skype-möte med handledaren för c-uppsatsen och Lara i morse (kväll för dem). passade även på att lägga upp bilder på facebook i från resan hittils. Internet funkar såå mycket bättre på morgonen så bara att passa på. Vill ju att ni där hemma ska kunna se hur underbart vi har det medan ni har snökaos:P haha
Nu har solen äntligen börjat titta fram genom molntäcket men blir nog inte lika fint idag som igår här. Borde försöka få lite plugga, men svårt när inget på skolan är öppet på helgerna... Dumt.
Men kolla in bilderna! vill se era avundsjuka kommentarer:P haha

bilder från utgången

Tar tid men här kommer iaf ett par bilder från vår första utekväll i Auckland:)
nu orkar jag inte ladda upp fler bilder, en bild tar typ en halvtimme minst att ladda upp!
får vänta och se när det kommer fler bilder...

Pt Chev Beach

Eftersom gårdagen blev sen, eller väldigt sen så blev det en ordentlig sovmorgon för folket här i apartment 18. Det har vi verkligen väntat på! Efter en hel del häng i soffan så drog vi iväg till Pt Chev Beach för att premiär bada i Auckland. Kanske inte den finaste stranden, inte ens i närheten, men bättre än inget en dag när det är runt 27 grader:) Får ta och utforska lite mer stränder runt om här innan hösten anländer hit.
Ikväll blir det tvättning. Äntligen! Börjar bli väldigt begränsande i klädvalen just nu och sen blir det myspys med tjejerna:)

auckland by night!

Då var premiär kvällen ute i Auckland avklarad. Tummen upp på det:)
Började kvällen på en skön bar nere i the Harbour där drinkarna kostade $10, vilket är ungefär 50 kr! Det gillar vi. Så blev ett par drinkar där tills ställena nere i hamnen började stänga vid 2 tiden och vi drog vidare till K-Rd där nattklubbarna låg. Hittade en klubb som spelade "asbra musik" som Barbs överlyckligt sa:)
Allt som allt var kvällen toppen. Sent i sängen men mår förvånansvärt bra nu på morgonen.

första utekvällen snart

Idag var det busstur runt Auckland med skolan som gällde. Var trevligt men var väldigt trött, blivit mycket sitta uppe och dricka vin och prata med folket ute på gården på kvällarna. Nu har vi sovit en stund (jag iaf, måste nog väcka de andra snart) för att vara fit for fight för en utekväll i Auckland!! Äntligen:) Är en heldel folk boende på the village som ska ut så kommer nog både bli en trevlig kväll här ute på gården och även vidare inne i stan sen:)

praktikplatsen

då har man varit ute på praktikplatsen. tog ungefär en timme med bus och sen 20 minuters gång för att komma dit. inte alls kul då månadskortet som vi fattat det kostar 210 dollar, vilket är över 1000 kr! hoppas det går att lösa på något annat sätt.
men praktikplatsen verkar iaf bra:) kommer nog lära oss massor. ska få hålla på med CRM (Consumer Relationship Management), göra broschyrer, följa med på möten med bl.a till reklambyråer, följa med säljarna ut till kunderna, hålla på med websidan och google och göra lite event. Lät toppen med att få lära sig alla delar av jobbet. Han som är marknadsansvarig verkar som en trevlig prick. kan nog lära oss mycket från honom. vi ska även få gå en e-kurs som marknadskillen skulle gå så han hade passat på att anmäla oss med, som vi fattade det som iaf. en kurs i hur man som företag kan använda de sociala nätverken bättre. kommer nog bli intressant!

nu blir det till att vila lite, skulle egentligen tvätta men tvättmaskinerna är väljer att inte funka och bara ta våra pengar. dumma skit!

hur kan man inte gilla detta?

då har vi fått internet i vår lägenhet. men det är sjukt långsamt. blir nog till att gå upp till skolan istället och sitta vid datorn. eller så kanske man kan snylta lite på praktikplatsens internet sen. har iaf fått reda på vad det är för praktikplats jag har fått:) känns sjukt skönt att veta. företaget heter Parex Industries. Vad jag har fattat det som så säljer de vattenberedare, avfallskvarnar och massa annat till kök, med mycket inriktning på att det ska vara miljövänligt. de driver även ett café vid en strand som vi ska ha och göra med också. Vi, med vi menar jag Sarah och jag som har hamnat på samma ställe vilket känns väldigt skönt, vi ska dit imorgon och presentera oss och så och sen så börjar vi ordentligt på måndag. är lite smått nervös.
Idag har vi haft välkomnande hit till Unitec för oss internationella studenter. med maorisk dans och allt sånt nya zeeländskt. sen så var det lunch med personalen på Managment and Marketing Department där vi då även fick reda på våra företag och massa annat. sen nu på kvällen har vi haft väldigt trevligt då vi har varit på BBQ hemma hos han som är chef för avdelningen med alla som jobbar där och deras familjer. Gratis mat, öl och vin och massa trevligt folk att prata med! man kan inte annat än älska detta folket.
nu blir det nog till att bege sig mot sängen snart, vi har efter vi kom hem från grillningen fortsatt festen här ute på gården tillsammans med allt folk som bor här. men gav upp för en stund sen, väldigt trött...
så godnatt på er:)

forsta veckan

Da har man varit har nere i drygt en vecka. ni far ursakta stavningen, har precis fatt tillgang till skolans internet, men inte det tradlosa, sa blir till att skriva pa skolans datorer.

Vi drog ju som sagt ut pa en liten roadtrip runt nordon och halva sydon. om ni har en karta framfor er sa kom vi ner till christchurch och sen drog rakt over landet till greymouth (tror jag det hette) pa sydon. Landet har ar iaf underbart. basta delen var pasific highway. ligger pa nordon langst nordost tror jag. helt underbar kuststracka. bland det vackraste jag satt. annars bestar landet av varierande natur, kan vara slatter och boljande kullar dar det gar massor av far och kor, och sen helt plotsligt kan det vara varsta djungeln. Sen akte vi runt till lite olika stader, Wellington, huvudstaden har i landet, ligger langst ner pa nordon, var min favorit.

Nu ar vi iaf tillbaka i Auckland och har mott upp sarah och karin som ocksa har flyttat in i the village som studentboendet kallas. kul att traffa dem igen, nu vantar vi bara pa ganget som varit i australien att de ska komma imorgon. sen ar hela ganget samlat.

borjar aven bli lite orolig over min praktikplats, de andra av de som jag akt med har fatt reda pa vart de ska vara. ar sarah och jag som inte vet, och kanske nagon mer i australien ganget. hoppas pa att hora natt snart iaf. de andra verkar ha fatt bra platser och foretag.

Nae om man ska gora natt vettigt med sin dag, eller varfor det egentligen? i gar lag jag och barbs och bara slappade:P pratade med lite folk som bodde i the village och laste typ. underbart:) kanske blir en likadan dag idag:P

ni far iaf ha dte sa toppen hemma i kylan eller var ni befinner er. jag har det iaf toppen i varmen och fukten pa andra sidan jorden! :D

Auckland

ett litet kort inlagg fran auckland.
sitter pa ett internet cafe i ett varmt och harligt auckland. resan gick bra men sjukt trakig. haha jag fastnade i imigrations pa flygplatsen. de ni! mitt visum hade inte gatt in i databasen sa det loste sig snabbt men lite kul:P sen hade inte barbs bagage kommit med heller, men det kom igar istallet. redan flyttat in i lagenheten pa Unitec och allt verkar toppen. gillar folket har nere, alla ar super trevliga, helt tvart emot vi svenskar. allt har nere verkar vara rtvartom. varmt - kallt, dag - natt.
oj nu har jag inte mycket tid kvar har, imorogn ska vi hyra en bil och dra ivag pa roadtrip runt oarna. sydon ar malet.
far ta och skriva mer nan annan gang.
kram pa er alla! jag har det toppen i varmen (ca 25 grader) hoppas ni inte fryser for mycket:)

12 timmars flygning - check

Har nyss landat i Hong Kong efter en sjukt seg och lång flygning från London. 12 timmar! Kunde iaf sova 4 timmar kanske, kommer nog bli att jag däckar en stund här på sofforna på flygplatsen eftersom vi har 3 timmar tills nästa etapp, hong kong - auckland 11 timmar. Inte så speciellt taggad på det.... Men sånt man får ta:)
Nu blev jag ännu gladare, jag kom in på facebook! haha Barbs och jag sitter här som två nördar medan Berg och Månsson ligger och vilar:)
Nu är jag sjukt dålig på att hålla koll på vilken dag vi började men tror det var igår vi började vår resa, vi håller ju på och resa fram och tillbaka över tidszoner känns det ju som. Just nu är klockan lite över 6 på kvällen här i Hong Kong, men vi som går efter svensk tid fortfarande åt nyss frukost på flyget:P Vi funderar på att gå och fråga någon som jobbar här vad det egentligen är för dag, vi har nada koll:P Men vi sparar nog det tills vi kommer till Auckland, är ju några timmars skillnad extra där:)
Näe nu orkar jag faktiskt inte skriva mer, är trött och vill vila mig. Nästa uppdatering kommer från Nya Zeeland!!
kram:)

I väntan på gänget

Väntar på att Berg, Barbs och Månsson ska börja närma sig Stockholm så man kan dra ner till Centralen och möta upp dem. Om en timme ska dom vara här.
Har nyss vägt min packning en sista gång, på nått sätt har jag lyckats pricka precis på 20 kg. Hur lyckas man:P? Tror jag kanske ska ta ur nått så man inte behöver betala för extra övervikt:S får se hur jag gör...

1 dag kvar

Imorgon vid 3 tiden så går flyget!
Blir till att kolla över packningen, packa handbagaget och in till stan för att fixa de sista småsakerna inför resan idag.
Just nu ligger jag i soffan hemma hos pappa på söder och har inte riktigt lust att lyfta på mej. Som vanligt när jag har saker att göra så gör jag inget alls. Igår kände jag mig iaf duktig, mötte upp Oscar (bror) på KTH där han pluggar där vi satte oss på bibblan så jag fick lite gjort på c-uppsatsen. Kändes skönt. Annars har min Sthlm-vistelse mesta handlat om att träffa släkten.
Sedan kommer ju även Barbs, Berg och Månsson upp idag. Så blir till att möta dem på Centralen ikväll när de landar in. Kommer säkert bli supernervös när de kommer, bara för att då är det verkligen nära tills vi drar!

RSS 2.0